Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό και σε περίπου 25 μέρες έχει οριστεί το ραντεβού του Παναιτωλικού για τη νέα χρονιά. Ο προγραμματισμός της νέας σεζόν φαίνεται πως έχει μείνει στον Παναιτωλικό καθώς όλες (σχεδόν) οι ομάδες ξεκίνησαν τις κινήσεις τους.

Οι αποχωρήσεις

Μέχρι στιγμής οι κινήσεις του Παναιτωλικού είναι λίγες και έχουν μείνει μόνο στις αποχωρήσεις του Μάκου και του Μουνιός (επίσημα), ενώ δεν θα συνεχίσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Κούσας, Παπαδόπουλος, Κολοβούρης, και Καβουσάκης.

Ανανεώσεις

Σε εκκρεμότητα είναι ακόμη οι ανανεώσεις των Παπάζογλου, Κουτρουμάνου και Ρέι (έχει οψιόν για ένα ακόμη χρόνο) κάτι που αναμένεται να κλείσει στο επόμενο 10ήμερο με τις πιθανοτητες παραμονής να είναι αρκετές και για τους 3 παίχτες.

Το υπάρχον ρόστερ με τους 15 παίχτες

Το υπάρχον ρόστερ σε 4-2-3-1, το σύστημα που θα χρησιμοποιεί τη νέα σεζόν ο Μάκης Χάβος, απαριθμεί 15 παίχτες + τους 3 (Παπάζογλου, Κουτρουμάνος, Ρέι) που αναμένεται να συμφωνήσουν το αργότερο μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας  και έτσι ο αριθμός των παιχτών να είναι στους 18 στους οποίους υπολογίζεται και ο Αμερικάνος Αχίγκα Σελεμανί που υπέγραψε τον Φεβρουάριο με τον Παναιτωλικό.

Οι “μικροί”

Με την πρώτη ομάδα θα ξεκινήσουν τουλάχιστον προετοιμασία και οι “μικροί” Μιχάι (στόπερ), Μάλης (μπακ και χαφ), Γιαννιώτης (εξτρεμ) και Βακράκος (φορ). Επίσης ο Μάκης Χάβος έχει τσεκάρει και άλλα παιδιά από την Κ20 και Κ17 και αναμένεται να εισηγηθεί να μπουν στην προετοιμασία.

Μεταγραφές

Σε πρώτη φάση έχει αποφασιστεί να γίνουν λίγες και καλές κινήσεις με παίχτες σε μικρή ηλικία, με φιλοδοξίες και να έχουν και περιθώριο εξέλιξης. Περιπτώσεις σίγουρα δύσκολες να βρεθούν στην Ελληνική αγορά, γι’ αυτό και στοχεύουν και πάλι την αγορά της Αργεντινής και της Πορτογαλίας κατά κύριο λόγο.

Οι θέσεις για τις 4+1 μεταγραφές

Σίγουρη θεωρείται η απόκτηση στόπερ, και ίσως δύο στόπερ αν δεν ανανεώσει ο Παπάζογλου. Στη θέση του τερματοφύλακα θα αποκτηθεί ένα μπακ απ για τον Κυριακίδη και α προωθηθεί και ένας 3ος από την Κ20. Ένα κεντρικό χαφ είναι η 3η προτεραιότητα και ένα αριστερό εξτρέμ. Τέλος επιθετικός θα αποκτηθεί εφόσον προκύψει κάτι εξαιρετικό καθώς στόχος είναι ο εξτρέμ που θα αποκτηθεί να μπορεί να παίξει και σαν επιθετικός.


Παναιτωλικός 2007-18

Τερματοφύλακας: Δημήτρης Κυριακίδης

Κεντρικός Αμυντικός: Δημήτρης Χαντάκιας , Μιγκέλ Ροντρίγκες

Δεξί Μπακ: Γιώργος Μύγας

Αριστερό Μπακ: Τάσος Τσοκάνης , Λουίς Ρότσα 

Αμυντικά Χαφ: Φεντέρικο Μπράβο, Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος, Μάρκος Πάουλο

Επιθετικό Χαφ: Φάρλεϊ Ρόσα

Δεξί εξτρέμ: Κλέσιο

Αριστερό εξτρέμ: Ντιέγκο Λόπες

Επιθετικός: Μάρκο Μαρκόφσκι, Στάθης Βασιλούδης , Αχίγκα Σελεμανί


Συμπέρασμα

Με ενέσεις ποιότητας στο ήδη υπάρχον υλικό θα δουλέψει ο Μάκης Χάβος , ενώ προτεραιότητα της διοίκησης είναι να γίνουν οι ανανεώσεις και να προωθηθούν οι “μικροί” και για αυτό οι μεταγραφές που θα γίνουν και πρέπει να είναι “καλές” δεν αναμένονται πριν από τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.