IMG_20160219_193427

Ο Κωνσταντίνος Σαράκης είναι ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος αθλητής του τριπλούν-μήκους με διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και Διεθνής αγώνες στίβου. Το ALL SPORTS AGRINIO συνάντησε τον Αγρινιώτη αθλητή πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που γίνεται  φέτος στην Πάτρα για μια αποκαλυπτική συνέντευξη.


Βιογραφικά Στοιχεία

Κωνσταντίνος Σαράρκης

Άθλημα : Τριπλούν-μήκους

Ηλικία: 20 1/2

Σύλλογος: ΜΕ.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης

Σχολείο: 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

Πανεπιστήμιο: Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Διακρίσεις και συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες

κονσαρ


ALL SPORTS AGRINIO: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τριπλούν?

Κων.Σαράκης: Με το τριπλούν ασχολούμαι τα τελευταία 4 χρόνια αλλά σε επίπεδο πρωταθλητισμού τα τελευταία 3 χρόνια που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη!

ALL SPORTS AGRINIO: Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το τριπλούν? Πως επέλεξες το αυτό το άθλημα που δεν είναι και πολύ γνωστό?

Κων.Σαράκης: Στα πρώτα μου «βήματα» του τριπλούν με παρότρυνε ο πρώτος μου προπονητής (από το Αγρίνιο) ο κ. Αποστόλης Νταλαπέρας αφού παρατήρησε ότι διαθέτω τα προσόντα για το συγκεκριμένο αγώνισμα και ότι θα μπορούσα να έχω προοπτική για καλές επιδόσεις και διακρίσεις.

ALL SPORTS AGRINIO: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αθλήματος;

Κων.Σαράκης: Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για ένα από τα πιο τεχνικά αγωνίσματα και χρειάζεται αρκετή συγκέντρωση κατά την προπόνηση γιατί έστω και ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.

ALL SPORTS AGRINIO: Πως γίνεται η τακτική προπόνηση και πως η προετοιμασία για αγώνες ;

Κων.Σαράκης: Η τακτική μας προπόνηση απαιτεί ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων (ταχύτητα, δύναμη, αλτικότητα κ.α.) σε εναρμόνιση με την τεχνική των αντίστοιχων αθλημάτων (τριπλουν-μηκος)

Η προπόνηση μου γίνεται πάντα υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του προπονητή μου κ. Τσιφτσογλου Δημήτρη. Με το προγραμματισμό που βάζουμε από την αρχή της σεζόν προσπαθούμε να βρίσκομαι στην όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση στους αγώνες – στόχους.

Όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών/Γυναικών στην Πάτρα στις 18 κι 19 Ιουνίου 2016. 

ALL SPORTS AGRINIO: Τι όνειρα έχεις για το μέλλον σου στο άθλημα;

Κων.Σαράκης: Ο κυριότερος στόχος μου είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Bydgoszcz της Πολωνίας την ερχόμενη σεζόν (2017)

Τα μεγαλύτερα μου όνειρα προϋποθέτουν ολοκληρωτική προσήλωση στον προγραμματισμο και είναι το ευρωπαϊκό νέων το 2017, έπειτα το Πανευρωπαϊκό Αντρών το 2018 και γιατί όχι συμμετοχή στο μεγαλύτερο όνειρο κάθε αθλητή, τους ερχόμενος Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020.

ALL SPORTS AGRINIO: Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα αθλητής του στίβου? (πχ εγκαταστάσεις, οικονομικά). Υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία?

Κων.Σαράκης: Οι δυσκολίες είναι αρκετές, η κυριότερη στον χώρο της προπόνησης που κάνουμε, το ταρτάν είναι σε πολύ κακή κατάσταση γεμάτο τρύπες και μπαλώματα με αποτέλεσμα να ελοχευει κίνδυνος σε κάθε προπόνηση. Προσπαθούμε όμως να μην επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά αλλά σε ουσιαστικότερα πράγματα πάνω στην προπόνηση.

Δυσκολίες υπάρχουν και στα οικονομικά κάθε αθλητή αφού ο εξοπλισμός της προπόνησης όπως και τα έξοδα προετοιμασίας είναι αρκετά.Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από ολα την οικογένεια μου και τους προσωπικούς μου χορηγους, το «Πάνθεον cafe-bar» του κ. Κουτσομπινα Χρήστου, τον Όμιλο «Αυφαντη» και ιδιαίτερα τον κ. Αυφαντη Γιώργο.

ALL SPORTS AGRINIO: Έχεις στερηθεί πράγματα λόγω του αθλητισμού;

Κων.Σαράκης: Δεν μπορώ να πω ότι έχω στερηθεί πράγματα. Είναι ένας τρόπος ζωής που μου αρέσει και με ευχαριστεί πάρα τις δυσκολίες που εμφανίζονται κάποιες στιγμές. Σημασία έχει να θέτεις στόχους και να προσπαθείς να τους πετύχεις. Η προσπάθεια μερικές φορές σε ανταμείβει περισσότερο και από την επιτυχία.

ALL SPORTS AGRINIO: Ποιο άλλο άθλημα σου αρέσει να βλέπεις ή να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο? Πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο?

Κων.Σαράκης: Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τένις και μπάσκετ και όταν μπορώ και η προπόνηση δεν είναι πολύ δυνατή να κάνω ενόργανη.

Όταν ξεκλεβω λίγο χρόνο από τη σχολή και τις προπονήσεις προσπαθώ να βρίσκομαι με φίλους και με την παρέα μου.

ALL SPORTS AGRINIO: Δώσε μια συμβουλή στα παιδιά που τώρα ξεκινάνε να κάνουν στίβο.

Κων.Σαράκης: Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μην στοχεύουν σε μεγάλες διακρίσεις από μικρή ηλικία αλλά να χτίζουν τις βάσεις τους για το μέλλον και παράλληλα να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν. Με τη συνεργασία ενός προπονητής που θα τους διδάξει την υπομονή και την επιμονή θα μπορούν να βλέπουν μακροπρόθεσμα και να είναι στο αθλητικό στερέωμα ως πρωταγωνιστές (που αυτό είναι και το ζητούμενο) για πολύ καιρό.